Onze kwekerij

Onze kwekerij is gevestigd aan de Industrieweg in Haarlem en bestaat volledig uit containers. Dit heeft als voordeel dat onze kwekerij modulair is en schaalbaar. Wij denken dat dit dé manier is om stedelijke landbouw te bedrijven en de keten te verkorten.

Onze Kwekerij

Onze Kwekerij

kwekerij lekker zootje
kwekerij lekker zootje
kwekerij lekker zootje

In onze geavanceerde kweekruimtes

In onze geavanceerde kweekruimtes

kunnen we per maand meer dan 5000 kilo koffiedrab verwerken tot 1000 kg oesterzwammen. Dit doen we, door het klimaat dat de zwammen voor groei nodig hebben, exact na te bootsen. Het begint met een warm en droog zomerklimaat, waarna de oesterzwammen beginnen met groeien in het koude en natte herfstklimaat. Daarmee kan in acht weken tijd, twee keer worden geoogst. De containers zijn allemaal verbonden via internet en de verschillende sensoren kunnen op afstand worden uitgelezen. Zo kunnen de omstandigheden in de container op afstand worden aangepast en is het klimaat dus altijd optimaal voor de fase waarin de zwammen zich bevinden.

Met onze acht groeicontainers

Met onze acht groeicontainers

hebben we dan ook een continu proces waarin elke week in een container geoogst kan worden en in diezelfde container de nieuwe zakken met koffiedrab kunnen worden opgehangen. De omstandigheden in de containers worden op afstand voortdurend uitgelezen via de geavanceerde sensoren en bijgestuurd  om zo de meest optimale groeiomstandigheden te waarborgen.

De kwekerij is voorzien van 128 tweedehands zonnepanelen waarmee de kwekerij op jaarbasis minimaal energie neutraal kan draaien.

Je bent van harte welkom

Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor meer informatie